BU BİR HAKARET! İLÇE YAPILMALI

28.01.2014 19:19

 

 
 



Konuralp'in mahalle olmasına gecikmiş bir tepki de Düzce Turizm Tanıtma ve Geliştirme Derneği Başkanı Yusuf Taşhan'dan geldi. Konuralp'in Düzce'nin abisi olduğunu vurgulayan Taşhan, “Düzce’nin abisi olan Konuralp bir an önce ilçe yapılmalı” ifadesini kullandı

Düzce Turizm Tanıtma ve Geliştirme Derneği Başkanı Yusuf Taşhan, yazılı bir açıklama yaptı.

Konuralp halkına bir hakaret

“Saygılı olalım. İlk önce Konuralp tarihini öğrenelim” diyerek başladığı açıklamasında Taşhan, “Konuralp’i tanımayanlar yaşatılması ve büyütülmesi gerekirken, yok etmeye çalışan kişi ve kişileri anlamakta zorlanıyoruz. 1864 yılında oluşan, bugünkü Düzce, Konuralp varken oluşmuş, Düzce’nin abisi olan Konuralp, tarih zenginliğiyle yaşatılması, güzelleştirilmesi gerekirken mahalle yapılmaya çalışılıyor. Bunun yanlış olduğunu söylerken, Konuralp halkına da bir hakaret olduğunu düşünüyorum. Gıyabi arka kapılardan gündem yapan, öneri sunan kim olursa olsun, Konuralp tüm Düzce ve ilçelerinin bir sembolüdür. Konuralp’i nasıl inşa ederiz diye, yardımcı olunması gerektiğini önerir, yetkililerin duyarlı olmasını isteriz.” ifadelerini kullandı.

Bir an önce ilçe yapılmalı

Konuralp mülki amirler tarafından tanınması gerektiğinin altını çizen Taşhan, şunları kaydetti: “Konuralp Belediyesi'ne destek verilmeli. 3 beldeden sahip çıkılması gereken belde, Konuralp beldesi olduğu, Düzce turizme açılacaksa Konuralp’i başta Düzce ve tüm belediyelerimizin desteklemesi, Konuralp’in bir an önce ilçe yapılması gerekiyor. Konuralp Düzce ilinin İsviçre'sidir. Bugüne kadar ihmal edilmiş, nedeni halkımızın tarihine sahip çıkmaması, turizmi bilmemesi, mülki amirlerinin Konuralp’e değer vermesi, Turizm Müdürlüğünün dahi Konuralp’te olması gerektiğini düşünüyorum.”

 

 


 

 

 

Ziyaretçi Defteri yükleniyor...